COMUNICAREA UMANA. PRAGMATICA, PARADOX SI PATOLOGIE 978-606-719-019-9

COMUNICAREA UMANA. PRAGMATICA, PARADOX SI PATOLOGIE 978-606-719-019-9

Produs indisponibil momentan. Pentru comenzi va rugam trimiteti mail la adresa bookshop@uniscan.ro sau contactati-ne la numarul de telefon 021/2245080, 021/2245026 Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
Cod

Cod produs: 978-606-719-019-9

producator

Producator:

disponibilitate

Disponibilitate: Indisponibil

Născut în fertilul mediu intelectual de la Palo Alto din anii 1960, volumul de faţă constituie o piatră de hotar atât pentru psihoterapia de cuplu şi familie, cât şi pentru teoria comunicării.
Watzlawick şi colaboratorii lui sunt printre primii care contestă premisa de bază a psihoterapiei individuale, anume că afecţiunile psihice s-ar explica îndeobşte prin factori personali, intrapsihici. Autorii scot la iveală diverse patologii (cu un accent pe schizofrenie) care pot fi puse pe seama interacţiunilor incongruente sau "paradoxale".
Bazându-se pe sugestive studii de caz şi pe revalorificarea unor concepte din lingvistică, psihoterapie şi teoria sistemelor (G. Bateson), prezenta carte identifică "axiomele" interacţiunilor umane, arătând în ce fel nerespectarea lor conduce la boli psihice. Comunicarea umană a declanşat o revoluţie în domeniul psihoterapiei, mesajul ei fiind că simptomele şi comportamentul nu pot fi înţelese, în domeniul sănătăţii mentale, fără a lua în considerare contextul, interacţiunea şi comunicarea. Cartea are meritul de a introduce concepte care vor face epocă -- "dubla constrângere", de exemplu --, dar şi de a propune asocieri surprinzătoare pentru domeniul psihologiei -- de la paradoxurile logico-filosofice la radiografia magistrală a piesei lui Edward Albee, Cui i-e frică de Virginia Woolf?.

Paul Watzlawick, fost cercetător la Mental Research Institute (MRI) din Palo Alto (California), este cunoscut pentru contribuţiile de pionierat din psihoterapia familiei şi teoria comunicării. A decedat în 2007.
Janet Beavin Bavelas este profesoară emerită de psihologie la University of Victoria (Canada).
Don D. Jackson, psihoterapeut, este fondatorul Mental Research Institute.

Cuprins:


Prefaţă (la ediţia din 2011)
Introducere

Capitolul unu. Sistemul de referinţă
Capitolul doi. Câteva axiome provizorii ale comunicării
Capitolul trei. Comunicarea patologică
Capitolul patru. Organizarea interacţiunii umane
Capitolul cinci. O abordare comunicaţională a piesei „Cui i e frică de Virginia Woolf?"
Capitolul şase. Comunicarea paradoxală
Capitolul şapte. Paradoxul în psihoterapie
Epilog. Existenţialismul şi teoria comunicării umane
Glosar
Bibliografie


Clientii uniscan.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi
Newsletter
Abonare
Scroll