TATA NU-I CA MAMA. CUM RASPUNDE UN TATA LA NEVOILE COPILULUI MIC 978-606-40-0810-7

TATA NU-I CA MAMA. CUM RASPUNDE UN TATA LA NEVOILE COPILULUI MIC 978-606-40-0810-7

Produs indisponibil momentan. Pentru comenzi va rugam trimiteti mail la adresa bookshop@uniscan.ro sau contactati-ne la numarul de telefon 021/2245080, 021/2245026 Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
Cod

Cod produs: 978-606-40-0810-7

disponibilitate

Disponibilitate: Indisponibil

Deși vedem în ultima vreme tați care plimbă căruciorul sau care nu se jenează să schimbe scutecele bebelușului, rolul patern este confundat, în continuare, cu cel al "părintelui de duminică" – tatăl își vede mai departe de jobul său și de hobbyurile sale și, uneori, își răsfață, la final de săptămână, copilul cu niște cadouri menite să-i suplinească lipsa. Însă, chiar dacă prima legătură a unui copil nou-venit pe lume este cea avută cu figura maternă, tatăl este un motor de dezvoltare la fel de important în primii ani de viață. Plecând de la cercetările de ultimă oră din psihologia dezvoltării, dar și de la o bogată cazuistică, cartea arată că mama este "portul" care oferă protecție și adăpost în fața furtunilor vieții, pe când tatăl asigură explorarea în largul mării, curiozitatea și dorința de a influența mersul lucrurilor. Prezența tatălui este, deci, absolut necesară pentru a aduce copilului bucuria descoperirii și autonomia de care are nevoie în primii ani de viață. Concret, tatăl va trebui să fie dispus să se joace mai des cu cel mic, să se lase în voia planurilor sale și să-l încurajeze să ia decizii în mod autonom. La rândul ei, mama este sfătuită să aibă mai multă încredere în intuiția și strategiile tatălui, chiar dacă lucrurile se vor desfășura altfel decât s-ar aștepta ea. Doar așa cei doi părinți vor putea rezolva într-un mod echilibrat problemele micii copilării – de la cele referitoare la somn și hărnire, până la dificultățile privind impunerea unor limite sau rezolvarea unor conflicte.

Josephine Schwarz-Gerö
este specialistă în psihosomatica sugarilor și lucrează, în calitate de medic neonatolog, la Clinica de Copii Glanzing din Viena. De asemenea, predă la Universitatea din Viena un curs despre tulburările de alimentație în copilăria mică


Cuprins

Prefață

Partea întâi: Principalele legături
1. Introducere
Copilăria timpurie
Primul an de viață
Tatăl și societatea

2. Descoperirile științei cu privire la bebeluși și părinți
Cercetarea din domeniul neonatologiei
Despre dezvoltarea limbajului
Atașamentul și ierarhia
Cine este mama? Cine este tata?

Partea a doua: Principala atribuție a tatălui
3. Despre mașini și autonomie
Bebelușul Carl și unchiul său
O mașină se deplasează „singură"
Proiectul „tata": un plan în trei etape

4. În siguranța portului maritim: perioada mamei, 0‑6 luni
Dragostea maternă
O perioadă importantă, ieșită din comun
Bunica nu este chiar bunica
Când bebelușul plânge
Nutriția
Împărțirea sarcinilor — tata schimbă sau nu schimbă scutece?

5. În călătoria de probă: perioada tatălui, 7‑12 luni

În doi, cu tata
Eu și tu
Reguli noi — jocul cu tata
O caracteristică a rolului de tată

Clientii uniscan.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi
Newsletter
Abonare
Scroll