LIMBAJUL UITAT. O INTRODUCERE IN INTELEGEREA VISELOR, BASMELOR SI MITURILOR 978-606-400-619-6

LIMBAJUL UITAT. O INTRODUCERE IN INTELEGEREA VISELOR, BASMELOR SI MITURILOR 978-606-400-619-6

Produs indisponibil momentan. Pentru comenzi va rugam trimiteti mail la adresa bookshop@uniscan.ro sau contactati-ne la numarul de telefon 021/2245080, 021/2245026 Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
Cod

Cod produs: 978-606-400-619-6

producator

Producator:

autor

Autor: Erich Fromm

disponibilitate

Disponibilitate: Indisponibil

În fiecare noapte dormim și visăm. Inventăm povești care nu s-au întâmplat niciodată și care nici n-ar fi putut exista vreodată în realitate. Uneori suntem eroi, alteori bandiți; uneori vedem cele mai frumoase scene și suntem fericiți; alteori suntem cuprinși de o groază teribilă. Dar orice rol am avea în vis, noi suntem autorii, este visul nostru și noi i-am scris scenariul. Dar cum să îl interpretăm dacă am „uitat" limbajul viselor? În cartea de față Erich Fromm ne pune din nou în legătură cu limbajul universal al simbolurilor, exprimat în vise și mituri. Înțelegerea simbolurilor, afirmă el, ne ajută să atingem straturile ascunse ale personalității noastre și ne conectează cu experiența umană generală. Prin înțelegerea limbajului simbolic al viselor vom avea acces la înțelepciunea profundă a miturilor, artei și literaturii și la ceea ce, în societatea noastră, este reprimat. Ilustrată cu numeroase analize de vise și mituri, cartea se adresează tuturor celor interesați de semnificația viselor.

Erich Fromm (1900–1980), sociolog și psihanalist, s-a format în cadrul Școlii de la Frankfurt, pentru ca în 1933 să emigreze în SUA.

Cuprins


Cuvânt‑înainte

I. Introducere
II. Natura limbajului simbolic
III. Natura viselor

IV. Freud și Jung
V. Istoria interpretării viselor
1. Interpretarea timpurie non‑psihologică a viselor
2. Interpretarea psihologică a viselor

VI. Arta interpretării viselor
VII. Limbajul simbolic în mituri, basme, rituri și romane

1. Mitul lui Oedip
2. Mitul creației
3. Scufița Roșie
4. Ritualul sabatic
5. Procesul de Kafka


Clientii uniscan.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi
Newsletter
Abonare
Scroll