MINTEA DISTRATA. CREIERE VECHI INTR-O LUME PUTERNIC TEHNOLOGIZATA 978-606-40-0592-2

MINTEA DISTRATA. CREIERE VECHI INTR-O LUME PUTERNIC TEHNOLOGIZATA 978-606-40-0592-2

Produs indisponibil momentan. Pentru comenzi va rugam trimiteti mail la adresa bookshop@uniscan.ro sau contactati-ne la numarul de telefon 021/2245080, 021/2245026 Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
Cod

Cod produs: 978-606-40-0592-2

producator

Producator:

disponibilitate

Disponibilitate: Indisponibil

Mintea distrată explorează, din perspectiva psihologiei și neuroștiințelor, modul în care ne confruntăm zilnic cu fascinanta, dar extrem de acaparatoare lume a înaltei tehnologii în care trăim în prezent. Cartea oferă atât o bază științifică, dar și ilustrări practice ale unor oameni care se confruntă și se acomodează cu propriile lor minți distrate, autorii împărtășindu-ne o perspectivă unică asupra felului în care lumea noastră, din ce în ce mai saturată de informații (plină de ferestre pop-up, telefoane inteligente, mesaje, chat, e-mailuri, rețele de socializare și jocuri video), a integrat așteptările ca o persoană să fie accesibilă douăzeci și patru din douăzeci și patru de ore și să răspundă instantaneu, ceea ce pune o presiune excesivă asupra creierelor noastre. Dar cum identificăm semnalul relevant pe fondul întregului bruiaj? Mintea distrată ne propune să aflăm cum și de ce ne este greu să jonglăm cu întreruperile și cu distragerea atenției, încercând în același timp să ofere strategii practice pentru a ne schimba comportamentul și a ne îmbunătăți funcțiile creierului, diminuând interferențele și îndeplinindu-ne mai bine scopurile.

Adam Gazzaley este profesor de neurologie, fiziologie și psihiatrie la University of California și conduce centrul de cercetare în neuroștiințe Neuroscape. A scris numeroase articole despre impactul tehnologiei asupra performanțelor umane. Pentru Mintea distrată, a primit, împreună cu Larry D. Rosen, premiul PROSE pentru biomedicină și neuroștiințe.

Larry D. Rosen este profesor de psihologia educației și a condus departamentul de psihologie de la California State University. A scris numeroase articole și cărți și a coordonat cercetări legate de impactul tehnologiei asupra funcționării cerebrale.

Cuprins

Mulțumiri
Prolog

Partea I. COGNIȚIA ȘI ESENȚA CONTROLULUI

1. Interferențele
2. Obiectivele și controlul cognitiv
3. Creierul și controlul
4. Limitele controlului cognitiv
5. Variații și fluctuații

Partea a II-a. COMPORTAMENTUL ÎN LUMEA ÎNALTEI TEHNOLOGII
6. Psihologia tehnologiei
7. Impactul unei atenții permanent fluctuante
8. Impactul tehnologiei asupra diverselor categorii de populație
9. De ce ne întrerupem?

Partea a III-a. PRELUAREA CONTROLULUI
10. Sporirea controlului
11. Modificarea comportamentului
Note

Clientii uniscan.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi
Newsletter
Abonare
Scroll